Shoreditch Warehouse Conversion by Chris Dyson Architects



Pin It Share on Tumblr

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-1

This project involved the conversion of a Shoreditch Warehouse by to create a family home, located in Shoreditch, a district in the historic East End of London, England. The proposal included the removal of a modern shed to the rear and a reinstatement of a courtyard at the rear of the property to bring natural light into the bedroom and en-suite. The industrial style home is comprised of 5,381 square feet (500 square meters) of living space.

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-2

To bring light deeper into the ground floor study space an existing lantern roof-light was replaced, walk on roof-light fitted flush with the adjacent new terrace. Inclined translucent panels installed below a new mesh access stair brings light even deeper into the plan.

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-3

A new timber privacy screen was introduced to shield views and noise to neighbouring properties while the enjoyment of the terrace and courtyard is experienced internally with the introduction of double glazed steel framed doors at ground level and double pivot doors to the new terrace.

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-4

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-5

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-6

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-7

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-8

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-9

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-10

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-11

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-12

Shoreditch-Warehouse-Conversion-by-Chris-Dyson-Architects-13

Source : Chris Dyson Architects

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit a Comment